Romanian

From BelieveTheSign
Jump to navigation Jump to search

Ce nu intelegeam inainte?

Oricat de mult am iubit si promovat mesajul, trebuie sa recunosc ca au fost cateva lucruri care nu le-am inteles nici chiar cand eram 100% pentru Branham si pasionat pentru mesajul lui. Am mers prin credinta deseori, autocondamnandu-ma ca "eu nu inteleg" dar "voi intelege" sau ca "nu trebuie sa inteleg totul." Tot asa imi spuneam desi unele lucruri erau clar erori.

Asta inseamna sa nu asculti de intuitie si de constiinta. Pierzi ani de zile pe degeaba in eroare.

Dar tot ce era legat de vindecari, lucruri nemaiauzite, ma ungea si ma facea fericit. La fel si ce era sau parea supranatural, era fantastic sa vad asa ceva in slujirea lui.

Am fost atat de fericit incat am dat orice sa pot edita, sa fac acele doua volume cu "Viata si misiunea lui William Branham" care au avut un succes rasunator in Romania si au adus fratietatea impreuna pentru prima data la un nivel cum Romania nu a cunoscut pana atunci. Atunci au inceput adunarile pe tara la un alt nivel. ORICINE ERA BINE VENIT CA OASPETE SI CA VORBITOR.

Treptat s-au selectat vorbitorii care aveau ceva real de zis din Cuvant, nu din imaginar. Si ani de zile ne-am intalnit la Cluj, Hunedoara, Bucuresti, etc. Apoi au venit iesirile in Europa. Cate 3 autocare pline cu frati, surori, copii, tineri, an de an si vara si iarna de Anul Nou. Au fost multe lucruri binecuvantate care au avut impact pozitiv in vietile a sute de tineri.

Sa revenim la ce nu am inteles niciodata la mesajul lui Branham.

Unele lucruri pur si simplu nu am putut sa le pricep, dar nu din cauza ca ar fi fost supranaturale si sa fie greu de acceptat, nu, ci pur si simplu ca aveau mult sunet nesigur in ele.

1. Nu am inteles de contactul lui Branham cu sotia lui, Hope, care era moarta, dar care s-a prezentat fizic langa patul lui, dupa ce a inmormantat-o, cand el s-a trezit din visul lui despre cer unde a intalnit-o pe micuta Sharon Rose si a revazut si scaunul confiscat pentru ca nu l-a putut plati. Nu am putut explica asta niciodata. Aveti voi vreo idee ?

2. Alta. Ca nu era clar unde era el (in cabana, in pestera, in camera) cand a venit ingerul la el prima data, (in 1946-1947-1948) si nu am inteles niciodata de ce acest inger nu s-a prezentat cu nici un nume. Branham are cel putin 3 variante pentru locatia intalnirii si inca 3 diferite cu descrierea acestuia.

3. Imi era ciudat ca se ruga uneori la inger in primii ani ai slujirii lui. Probabil dupa ce a avut prieteni ca Lindsay, Moore, Shakarian, a renuntat sa se mai roage la acel inger despre ca a zis CA NU ESTE DOMNUL ISUS.

4. Ma "enervam", mai ales cand am editat cartile cu viata lui, pentru ca niciodata nu stiam exact, din spusele sale, daca la trezirea de la Ohio din iunie 1933 au fost 130 de oameni la botez, au fost 300, 500, 3000, 4000, 5000 sau un milion. Mereu dadea cifre diferite. Am aflat recent ca acele "mii de oameni" au fost de fapt 14 (da.da. patrusprezece. paispe cum zicem noi ardelenii. nu e greseala. 14.) oameni care s-au convertit.

Asa se explica de fapt, de ce dupa trezirea din iunie 1933 adunarea lui Branham din "Tabernacolul penticostal" avea tot atatia membri, inca multi ani mai tarziu, adica 100-150 de suflete, hai sa zicem cu 14 in plus, dar nicidecum 3000-4000 sau 5000 cati a spus Branham ca a botezat intr-o singura zi.

Nu imi puteam explica contradictia asta, pana cand am aflat adevarul. (E bine si un singur convertit, 14 e si mai bine, dar atunci asa sa fie si raportat.)

Chiar si dupa zeci de ani de la iunie 1933, adunarea abia ca a crescut la apr. 500 de membrii, mai ales in anii '50 cand, se spune ca "trezirea spirituala si de vindecare a explodat de-a lungul Americii si fiecare oras si orasel si sat era cercetat de puterea extraordinara a Duhului Sfant." Nu Branham a fost singurul care a fost in trezire. Au fost multi altii, si nu el sau ei, lucrau ci Duhul Sfant lucra, daca a fost chiar asa, cum se scrie.

Inainte de predicarea Pecetilor in 1963 -deci 30 de ani mai tarziu- a modificat ceva la cladire, sa fie putin mai spatioasa pentru gazduirea a maxim 700-800 de suflete, mai ales pentru cei de departe care veneau in vizita, s-a facut aceasta. Cand am vizitat "Tabernacolul Branham (fost Penticostal)" am vazut cladirea si inauntru.

Dar nicaieri nu ii gasim pe cei 5000. Nici vorba de mii de oameni.

Ca si tot mesajul, si asta este o poveste exagerata, confuza, contradictorie, poate fi chiar neadevarata in mare parte.

Nu avem nici mii de oameni, nici voce auzibila in public, nici lumina vizibila in public.

Nu am fi fost cu totii fericiti acum sa vedem DOVEZI la toate pretentiile si afirmatiile din mesajul lui Branham?

Nu ar fi venit mii de oameni la Domnul si la mesaj daca am fi avut dovezi?

Adevarul este adevar el nu are culoare religioasa, si nu tine partinire cuiva, nu favorizeaza pe nimeni, nu tine nici cu Branham, nici cu cei ce il urmeaza, nici lui martorii lui Iehova, nici cu baptisti, cu nimeni.

Adevarul nu este de partea nimanui, nu cauta la fata omului.

Navigation